PROGRAMMA VAN DE REIZEN

Tweede najaarsreis 2021.

De deelnemers aan deze reis vormen een besloten groep en zij vliegen op 14 oktober naar Amman, waar ze een rondreis door Jordanië gaan maken. Deze reis is georganiseerd door Oppenheim Travel. Na afloop van deze 7 daagse reis, komen ze aan in Eilat. Na een paar dagen ‘strandvakantie’, met de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Timna Park en het Eilat Coral Beach natuurpark, begint op 25 oktober hun rondreis door Israël.

De rit naar Jeruzalem voert ons door de woestijn langs de Dode Zee en Masada.  Uiteraard stoppen we op beide plekken!

In Jeruzalem maken we er mooie dagen van. We overleggen ter plaatse hoe we de tijd gaan invullen. Een trip naar En Gedi en Qumran staan zeker op  het programma, alsook een dagtocht naar Betel en Shilo.

Op 31 oktober rijden we naar Galilea. We maken een stop in Bet She’an en gaan zwemmen in natuurpark Gan HaShlosha. We slapen 3 nachten in een heerlijk hotel mét zwembad. We gaan wandelen vanaf de berg Arbel naar Magdala, maken een rondrit door de Golan hoogte en bezoeken uiteraard ook hier de highlights en een aantal natuurparken. Een boottocht op het meer mag uiteraard niet ontbreken, dus dat gaan we ook zeker doen.

Vanuit Tiberias rijden we via het Carmel gebergte bij Haifa naar Caesarea en komen aan het eind van de middag aan in ons hotel in BatYam.  De volgende dag gaan we onder leiding van een gids van Baja Bikes een fietstour maken door Tel Aviv en brengen we ook een bezoek aan Jaffa (Joppe). De laatste dag van ons verblijf maken we nog een tochtje naar de Elah Vallei en eventueel brengen we een bezoek aan Latrun, het indrukwekkende oorlogsmuseum.

En ja, helaas zit het er dan alweer op. Ook aan 23 dagen vakantie komt een einde! Op 6 november vliegen we weer naar huis!

Mocht je denken, zo’n prachtige reis lijkt mij ook wel wat: neem dan contact met ons op. We helpen je graag met het samenstellen van een programma dat aan al je verwachtingen voldoet!

Voorjaarsreis 2022

We gaan samen met de deelnemers aan deze reis aan de slag om een mooi en voor iedereen aantrekkelijk programma samen te stellen.

Wil je meedenken en meebeslissen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. De vertrekdatum staat al vast: 22 maart en het word een 12 daagse reis.

Wilt u hier graag persoonlijk van op de hoogte worden gebracht en/of wenst u een prijsindicatie, neem dan via de mail contact met ons op.

UPDATE mbt Covid 19: op geen enkele wijze kan stichting nl2israel aansprakelijk worden gesteld, als om welke reden dan ook, u de toegang tot het vliegtuig, toestemming om Israël te betreden of enige andere toegang vermeld in het reisprogramma, wordt geweigerd.

Achtdaagse najaarsreis 2021, voor de besloten groep van ‘de Levensbron’.

We vliegen in de herfstvakantie naar Tel Aviv en blijven daar ook voor onze eerste nacht. Vandaar rijden we naar Tiberias, waar we 2 nachten zullen slapen. Uiteraard maken we onderweg een paar stops: Caesarea, Nazareth, Gan Ha Shlosha (of Bet She’an, dat is afhankelijk van het weer) De derde dag maken we een rondrit door Galilea, met o.a. een bezoek aan Kapernaüm, de Golan hoogte en bij Metula maken we een wandeling in een prachtig natuurpark. Op de vierde dag van onze reis rijden we via de Jordaanvallei naar Jeruzalem, met uiteraard een stop bij de doopplek in de Jordaan, wat tevens de plek is waar het volk Israël na hun woestijnreis het beloofde land binnentrok. Vanaf de Olijfberg wandelen we de Oude Stad binnen en checken we in bij ons hostel. De volgende dag is het tijd om Jeruzalem te verkennen. We starten vroeg met een wandeling door de Oude Stad en ’s middags is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan Yad Vashem en/of de Machana Yehuda markt en het nieuwere gedeelte van de stad. Op dag 6 nemen we alweer afscheid van Jeruzalem; deze dag brengt ons via En Gedi, Massada en de Dode Zee naar de Negev woestijn. Hier slapen we één nacht en op dag zeven rijden we  terug naar Tel Aviv. Hopelijk is er gelegenheid om nog even te genieten aan het strand en de zee, voor we inchecken voor een hele korte nacht in het hostel. Op dag acht vliegen we dan al vroeg weer terug naar Schiphol.

Uiteraard is het hele programma onder voorbehoud!

UPDATE mbt Covid 19: op geen enkele wijze kan stichting nl2israel aansprakelijk worden gesteld, als om welke reden dan ook, u de toegang tot het vliegtuig, toestemming om Israël binnen te reizen of enige andere toegang, vermeld in het reisprogramma, wordt geweigerd.