PROGRAMMA VAN DE REIZEN

Eerste voorjaarsreis 2021

Voor 2021 staan er twee reizen op het programma: beide in het voorjaar. Uiteraard is het programma nog niet in beton gegoten, maar er is al wel een opzet gemaakt. Vandaar dat we al een voorlopig reisschema op de site hebben gezet.

De eerste reis vertrekt DV op 12 april 2021.

We vliegen naar Tel Aviv en rijden naar Galilea. Als de tijd het toelaat, maken we een stop in Nazareth, bij de zgn ‘Mount of Precipice’. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op de Jizreël Vallei (het Armageddon.) Vervolgens rijden we naar Tiberias, waar we inchecken in het Restal hotel.

Vanuit Tiberias staat onder andere een boottocht op het meer, een bezoek aan Kapernaüm, de Berg der Zaligsprekingen, enkele natuurparken, Mount Bental en de Golan hoogte op het programma. Verder kunnen we een wandeltocht vanaf Mount Arbel naar Migdal (Magdala) inplannen. Vind je dit te intensief, dan kies je bijvoorbeeld voor  een bezoek aan het Majrase-Betiha National Park, waar we door een waterrijk gebied wandelen.  We zullen ervaren dat er niet genoeg tijd is om alles te doen wat we graag zouden willen!

We nemen vanuit Tiberias een prachtige route, via Bet She’an naar Jeruzalem. Hier is er een vrij programma, met mogelijkheden te over: de Olijfberg, dwalen door de Oude Stad met een bezoek aan de Graftuin, de Grafkerk, de City of David met de tunnels van Hizkia en uiteraard de Klaagmuur. Maak een wandeling over de muren van de stad, of bezoek een Synagoge,  En niet te vergeten: breng een bezoek aan Yad Vashem. Uiteraard is er gelegenheid om een fijne kerkdienst te bezoeken op zondag.  Hoeveel dagen we ook zullen inplannen: de tijd in Jeruzalem zal altijd te kort zijn! Onder voorbehoud staat er ook één dezer dagen een excursie naar Castel en Bethel en Shiloh gepland. We slapen 5 nachten in Jeruzalem, in the Post hostel, naar mijn idee het meest relaxte hotel van de stad. De kamers zijn niet groot, maar de bedden, de douche en het heerlijke ontbijt maken alles goed.

De rit naar Be’er Sheva voert ons langs de Dode Zee door de Judea woestijn naar de Negev. Uiteraard maken we onderweg verschillende stops, oa om te dobberen in Dode Zee! Vanuit Be’er Sheva brengen we een bezoek aan het En Avdat National Park in het hartje van de Negev woestijn én aan het holocaust herdenkingsmonument Fountain of Tears.

De laatste nacht van ons verblijf in Israël slapen we in Tel Aviv. Tijdens onze reis hier naar toe is er ongetwijfeld nog gelegenheid om een bezoek te brengen aan Ceasarea én om een duik te nemen in de Middellandse Zee.

Uit en thuis duurt deze reis 12 dagen. Uiteraard geldt: het programma is DV én onder voorbehoud!

Een aantal deelnemers aan deze reis heeft aangegeven te gaan verlengen in Jordanië. Er is geen mogelijkheid bij deze groep aan te sluiten, maar uiteraard is een verlenging, in Tel Aviv en/of Eilat, is geen probleem, we kijken graag met je mee wat de mogelijkheden zijn.

NOTE: zie voor meer/andere programma onderdelen het programma van de tweede voorjaarsreis. Dit is onder voorbehoud en DV, dezelfde reis, maar dan in omgekeerde volgorde.

Voor deze reis is het noodzakelijk dat je goed ter been bent en over een redelijke conditie beschikt.

Voor een prijsindicatie kun je contact met ons opnemen via de mail. Eenpersoonskamers zijn beperkt, tegen een meerprijs, beschikbaar.

Tweede voorjaarsreis 2021

Deze reis staat gepland met vertrek op 26 april 2021: de meivakantie dus.

We vliegen naar Tel Aviv en beginnen ons bezoek aan Israël met een bezoek aan Ceasarea. We slapen 1 nacht  in Tel Aviv.

Dag twee vertrekken we naar Be’er Sheva en vanaf hier brengen we o.a. een bezoek aan het En Avdat Park in de Negev woestijn, de Dode Zee en Masada. Als de tijd het toelaat gaan we ook naar het holocaust herdenkingsmonument Fountain of Tears én maken we een stop tijdens de reis naar Jeruzalem in het En Gedi National Park en Qumran.

Het volgende verblijf is in Jeruzalem. We slapen hier in the Post hostel: een geweldige locatie, favoriet bij al onze deelnemers vanwege de ligging en de sfeer. De kamers zijn klein maar comfortabel en het ontbijt is fantastisch! Het programma in Jeruzalem staat niet vast. Uiteraard kun je deelnemen aan onze wandeling door de Oude Stad, maar trek er ook zelf op uit! Vergeet niet een bezoek in te plannen aan de Olijfberg, Gethsemané, de Graftuin, de City of David, Yad Vashem, de Machana Yehuda Markt, de Mea Shearim. Onder voorbehoud is er de mogelijkheid een excursie bij te boeken naar Bethel en Shilo en/of Castel. Hoeveel dagen je ook in Jeruzalem bent: de tijd is altijd te kort!

Vanuit Jeruzalem rijden we, met een stop in Bet She’an en Gan Ha’Shalosha (het mooiste nationale park in Israël) naar Tiberias. We logeren hier in het Restal hotel. Vanuit Tiberias gaan we tochtjes maken naar o.a. Kapernaüm en de berg der Zaligsprekingen. Verder nemen we een kijkje bij de Libanese en Syrische grens (indien toegestaan) en bezoeken we diverse natuurparken. Ook kan er een wandeltocht worden gemaakt vanaf de berg Arbel naar Magdala.

Vanuit Tiberias rijden we weer naar Tel Aviv en vandaar vliegen we terug naar Nederland. Uiteraard is er een verlenging, bijvoorbeeld in Tel Aviv of een andere plek aan de kust mogelijk. We denken graag met je mee!

NOTE: zie voor meer/andere programma onderdelen het programma van de eerste voorjaarsreis. Dit is onder voorbehoud en DV, dezelfde reis, maar dan in omgekeerde volgorde.

Wil je een paar dagen eerder naar Israël komen om de reis op je gemak te beginnen in Tel Aviv? Dat kan! Vanaf 23 april zijn Henk en Willemien daar en zij willen je met alle plezier helpen om een leuke, ontspannen, maar interessante tijd te plannen rondom deze stad. Als de andere deelnemers arriveren op de 26e, gaat de groepsreis zoals boven genoemd van start.

Voor deze reis is het noodzakelijk dat je goed ter been bent en over een redelijke conditie beschikt.

Voor een prijsindicatie kun je contact met ons opnemen via de mail. Eenpersoonskamers zijn beperkt, tegen een meerprijs, beschikbaar.

Zevendaagse najaarsreis 2021, voor de besloten groep van ‘de Levensbron’.

We vliegen, met een tussenstop, naar Tel Aviv. Vandaar rijden we naar Tiberias, waar we 3 nachten zullen slapen. De tweede dag maken we een rondrit door Galilea, met o.a. een bezoek aan Kapernaüm, de Golan hoogte en een natuurpark waar we heerlijk in het water kunnen afkoelen. Dag drie brengt ons naar Nazareth, het archeologische park Bet She’an en gaan we zwemmen in het mooiste zwembad van Israël: Gan Ha Shlosha. Op de vierde dag van onze reis rijden we via de Jordaanvallei naar Jeruzalem, met uiteraard een stop bij de doopplek in de Jordaan, wat tevens de plek is waar het volk Israël na hun woestijnreis het beloofde land binnentrok. Bovendien brengen we nog een bezoek aan Qumran: de plek waar de zgn Dode Zee rollen zijn gevonden. De volgende dag is het tijd om Jeruzalem te verkennen, we nemen hier uitgebreid de tijd voor. Op dag 6 nemen we alweer afscheid van Jeruzalem; deze dag brengt ons via En Gedi, Masada en de Dode Zee naar de Negev woestijn. Hier slapen we één nacht en op dag zeven rijden we weer naar Tel Aviv voor de terugreis naar Nederland.

Uiteraard is het hele programma onder voorbehoud!