PROGRAMMA VAN DE REIZEN

Voorjaarsreis

Als we weer op reis gaan, zullen we zeker de hoogtepunten van de afgelopen reizen invoegen in de te maken voorjaarsreis. Bedenk: rond maart/april is de natuur op z’n mooist, dus naast de Bijbelse  plekken waar je zéker geweest moet zijn, zullen we ook veel natuurparken bezoeken. Hoe de reis er uitgaat zien, overleggen we samen met de deelnemers en je kunt ervan uitgaan dat we het programma zorgvuldig zullen samenstellen

Najaarsreis

Om tijdens het Loofhuttenfeest in Jeruzalem te zijn, is voor veel vrienden van Israël een grote wens. We willen graag meewerken om dit mogelijk te maken. Bedenk wel: het is een populaire vakantieperiode, dus de prijzen zullen (nog) hoger zijn dan wanneer je buiten dit seizoen om naar het beloofde land gaat én het is overal erg druk. Is dit geen probleem voor je, dan gaan we samen een mooi programma samenstellen waarbij de meeste dagen in Jeruzalem zullen zijn.

Korte reis

Dit is een mogelijkheid om low-budget met een groep of een paar gezinnen een weekje naar Israël te gaan. We hebben dit één keer georganiseerd en iedereen was heel enthousiast. We slapen in eenvoudige hostels, zorgen zélf voor de maaltijden dmv corveeploegen, trekken er zoveel mogelijk op uit en hebben veel plezier samen! De kosten houden we zo laag mogelijk, dat houdt oa in dat we vluchten boeken met een tussenlanding en alleen handbagage mee. Maar verder mag je rekenen om dezelfde service van onze kant als alle andere reizen en onze lat ligt hoog!

zes? daagse gezinsnajaarsreis 2022, vertrek 14 of 15 oktober

Deze reis moet ik dus nog helemaal voorbereiden en het is ook nog niet zeker of het al dan niet door zal gaan. Mocht ik groen licht krijgen van de Heer, dan denk ik dat de reis er als volgt uit gaat zien: Na aankomst in Tel Aviv rijden we naar Tiberias, waar we 2 nachten zullen slapen. Uiteraard maken we onderweg een paar stops: bijvoorbeeld Caesarea, en Nazareth. De tweede dag maken we een rondrit door Galilea, met o.a. een bezoek aan Kapernaüm, berg der zaligsprekingen, de Golan hoogte en een bezoek aan een prachtig natuurpark. Op de derde dag van onze reis rijden we via de Jordaanvallei naar Jeruzalem, met uiteraard een stop bij de doopplek in de Jordaan, wat tevens de plek is waar het volk Israël na hun woestijnreis het beloofde land binnentrok. Vanaf de Olijfberg wandelen we de Oude Stad binnen en checken we in bij ons hostel. De volgende dag is het tijd om Jeruzalem te verkennen. We starten vroeg met een wandeling door de Oude Stad en 's middags is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan Yad Vashem en/of de Machana Yehuda markt en het nieuwere gedeelte van de stad. Op dag 5 nemen we alweer afscheid van Jeruzalem; deze dag brengt ons via En Gedi, Massada en de Dode Zee naar de Negev woestijn. Hier slapen we één nacht en op dag zes rijden we  terug naar Tel Aviv en vliegen we weer terug naar Schiphol. Uiteraard is dit programma onder voorbehoud. Het heeft vooral te maken met de samenstelling van de groep, maar ook van de vluchttijden. Hoe dan ook: als het allemaal door kan gaan, zal het een volle agenda worden, met overnachtingen in hele eenvoudige hostels en gaan we zélf koken. Iedereen zal in een corveeploeg worden ingedeeld en samen zullen we er dan een geweldige tijd van maken!