Waar gaan wij naar toe?

Wij gaan naar Israël.

Alle reizen hebben als doel de deelnemers zo dicht mogelijk in contact te brengen met het land van de Bijbel.

Want:

  • we komen op die plekken waar onze Heer en Heiland heeft gelopen
  • waar de aartsvaders hebben gewoond
  • waar de priesters de offers hebben gebracht
  • waar de koningen hebben geregeerd
  • wat hún ogen hebben gezien, zullen wij zien en door dat alles heen zullen we ervaren dat God al die jaren trouw is gebleven aan zijn belofte, ooit, duizenden jaren geleden aan Abram gegeven: Genesis 13: 14-16:
    ‘En de Here zei tot Abram, nadat Lot zich van hem gescheiden had: Sla toch uw ogen op, en zie van de plaats waar gij zijt, naar het noorden, zuiden, oosten en westen, want het hele land, dat u ziet, zal Ik u en uw nageslacht voor altoos geven. En Ik zal uw nageslacht maken als het stof der aarde, zodat, indien iemand het stof der aarde zou kunnen tellen ook uw nageslacht te tellen zou zijn.’

Uiteraard zullen we tijdens onze reizen naar Jeruzalem gaan, maar ook een groot gedeelte van de tijd in Galilea zijn. Daar heeft zich meer dan 80% van de evangeliën afgespeeld, dus in deze omgeving valt heel veel te ontdekken.

Tijdens de voorjaarsreizen staat bovendien een verblijf in de Negev woestijn op het programma, met uiteraard, indien gewenst een ‘duik’ in de Dode Zee.

Israël telt vele natuurparken die de moeite van een bezoek waard zijn. Ook hier zullen we tijd voor inplannen, om een aantal van deze te ontdekken.

 

"De reizen zijn zo samengesteld dat iedereen de keus heeft uit verschillende mogelijkheden, die aansluiten bij zijn/haar belevingswereld."